HTML

Alex Ulmban

Friss topikok

  • Gogó: Most folytatódik az alexbudapesten.blog.hu ??? Jó lenne :) (2009.07.28. 22:35) Utolsó vizsga
  • Évva: Váóóó, Alex remélem összejön a munka. És várom a 22-t- remélem mihamarabb találkozunk. (2009.07.20. 22:19) Állásjelentés
  • Gogó: Anya azt hitte, erről már letettél. Nem értette, miért nem ér utol telefonon. Volt egy kis hatássz... (2009.07.11. 17:05) Majd
  • fodorvali: Nagyon jó, érdekes kis írás (ez is)! Engem bővebben érdekelne ez a megjegyzés is: "bizonyos dolgok... (2009.06.18. 12:17) 1. Esszé - Az német emberekrűl
  • Gogó: Mezítláb buszhoz futás :) (2009.05.25. 18:09) Rettegés és sikolyok a Dunán

Linkblog

Első lépések

2009.03.11. 17:36 Alal

Szerda délután, könyvtár, túl egy kiadós alváson, az első egyedüli bevásárlásomon és egy rövidke német órán. Netem még mindig nincs, azt hiszem, hamarosan vagy vér fog folyni (még nem tudom, kié, de egy-két tippem lenne), vagy betöröm az Internettutorok szobájának ajtaját, vagy ezeket kiegészítve mindent egyszerre. De ők mindig otthon szünidőznek, csak az ajtajukon gyűlnek a kedves hangvételű netigénylő levelek.

Tegnap az első tanórámon is túlestem. A Microsoft Dynamicshoz (ez a MS SAP) fogunk majd modult írni, meglátjuk, hogyan. Csoportos munka, az én németemnél már csak az ő angoluk viccesebb. Sokat értek a tanár szavaiból, ha épp nem beszél gyorsan, de nem eleget. Azonban jönnek elő a dolgok, és ragadnak az új dolgok is. A legnagyobb poén az, hogy szakdolgozatírásra hivatkozva hamarabb befejezik a tárgyakat, szóval áprilisig feszített tempo. Vicces, hogy ők erre huzzák a szájukat... nem voltak ők soha IB-sok :) Na mindegy, keresek most majd más tárgyakat, just in case valaki problémázna a kevés tárgyam miatt... ami nem teljesen igaz... a lényeg, hogy még megy az egyezkedés, hogy mit tanulok majd itten a németen kívül.

Tegnap az első lógásomon is túl estem. Az esti órám (mely a European Business névre halgat, és angol nyelve miatt a kredeitszámom bebiztosítása miatt vettem fel) a másik campusban volt, de mire feltekertem a dombtetőre, kiderült, hogy a harmadik campusban van megtartva, ami aztán totálisan a város másik felén van. Így aztán inkább hazatekertem a szakadó esőben, hogy otthon egy forró fürdővel újra erőt öntsek magamba.

Tegnap volt az első Erasmusos kocsmázásunk is. Elvileg minden hét keddjén a két város három felsőoktatási intézményeinek Erasmusos diákja összeül egy vendéglátóhelységben (nem röhögni, nem véletlen a szóhasználat, tegnap egy forrócsokizóba mentünk... igaz, ami igaz, sört is felszolgáltak...), és jókat dumálnak egymással. Van itt aztán mindenféle egyén: virológiát tanuló olaz leányzó, a hadsereg "könnyített" téli kiképzését túlélő finn, business math-et tanuló romániai német, évekre itt ragadó lengyelek, mexikóiak és brazilok, akik most láttak először élőben havat, és egyéb állatfajok... Ami érdekes, hogy a mi fősulinkra szinte csak pasik jöttek, a szomsézdos fősulira meg szinte csak lányok. Ki érti ezt? Amúgy jönnek a jobbnál jobb internacionális szleng kifejezések... Bodensee, ingeniebrio, chug, ex oder nie mehr sex, hasta el fondo... és egyebek :)

Holnap megint lesz két tanórám, este talán party, még meglátom, hogy bírom, tegnap is 4-kor feküdtem, még szerencse, hogy szerdánként nincsen sulim. Most majd este egy kis milánói főzése, aztán szunya. Talán ma végre rendesen találkozom majd a sobatársammal. Meglátjuk, mit hoz az idő... az első lépéseket már megtettük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alexulmban.blog.hu/api/trackback/id/tr87996282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása