HTML

Alex Ulmban

Friss topikok

  • Gogó: Most folytatódik az alexbudapesten.blog.hu ??? Jó lenne :) (2009.07.28. 22:35) Utolsó vizsga
  • Évva: Váóóó, Alex remélem összejön a munka. És várom a 22-t- remélem mihamarabb találkozunk. (2009.07.20. 22:19) Állásjelentés
  • Gogó: Anya azt hitte, erről már letettél. Nem értette, miért nem ér utol telefonon. Volt egy kis hatássz... (2009.07.11. 17:05) Majd
  • fodorvali: Nagyon jó, érdekes kis írás (ez is)! Engem bővebben érdekelne ez a megjegyzés is: "bizonyos dolgok... (2009.06.18. 12:17) 1. Esszé - Az német emberekrűl
  • Gogó: Mezítláb buszhoz futás :) (2009.05.25. 18:09) Rettegés és sikolyok a Dunán

Linkblog

Stuttgart: Egy igaz férfi álma

2009.05.12. 18:15 Alal

Rég nem írtam, de közben történt egy s más, és jogosan követelték rajtam bizonyos egyének a következő bejegyzést. Ez kábé a három hete történt Stuttgartról fog szólni.

Vegyük egy kicsit tudományosra a dolgot.

Bevezetés: Stuttgartról a magyar wikipédia szerint azt kell tudni, hogy egy német város, Baden-Würtemberg fővárosa, lakik benne saccperkábé 590.000 ember, meg hogy van ott egy csomó színház és múzeum, meg egy-két kastély.

Hipotézis: Véleményem szerint Stuttgart egy német város, Baden-Würtemberg fővárosa, van egy csomó park és szép kastély benne, és valószínűleg ez a legférfiasabb város az egész földön.

Bizonyítás:

  1. Stuttgart ad helyet Németország egyik legjobb focicsapatának. Két éve megnyerték a kenyeréről is híres Bundásligát, jelenleg küzdenek még az elsőbbségért. A picinyke 55.000 stadionjába még egy középszintű csapat ellen is telt ház van, az öreg nénikétől a vak 40 évesen át a 17 éves diszkópicsa is kimegy szurkolni. Hangulat fergeteges, energiától átitatott, azonban mégis békés.
  2. Stuttgartban születtek az olyan nagyszerű technológiai csodák, mint a Porsche, a Mercedes (melyet egy hatalmas forgó "majdnembékejel" reklámoz) vagy a Maybach, de itt készült az első VW Bogár prototípusa is. Ennek következtében a városban felkereshető, meglátogatható és megcsodálható a Mercedes Benz és a Porsche Múzeuma is.
  3. Stuttgart a leginnovatívabb város Németországban, itt jegyzik be a legtöbb szabadalmat.
  4. Stuttgart Németország második legbiztonságosabb városa. Csak Nürnbergben derítettek fel több bűncselekményt.
  5. Stuttgart híres a boráról, a város közepén is van még egy használatban lévő ültetvény (megj.: Ne kérdezzétek, miért jó az, ha a kipufogógáztól van különleges bukéja a bornak...)
  6. Stuttgart ad helyet a világ 2. legnagyobb sörfesztiváljának az Oktoberfest után (habár állítólag kínában már van egy nagyobb... de az nem ér...), de a stuttgartiak szeretik kihangsúlyozni, hogy nekik van egy fesztiváljuk tavasszal (találóan Frühlingsfest) is. Itt ugyanúgy sörpadokon táncolnak, ugyanúgy literes korsóban adják a sört a fél sültcsirke meg a pommes mellé, ugyanúgy 5-5 korsóval a kézben vágnak utat a pincérek síppal a szájukban, ugyanúgy mindenki teliszájjal énekel egész nap... azaz ugyanolyan leírhatatlan, de átélendő élményt ad mindenki számára.

Értékelés:

Habár az kétséges, hogy férfiasságában nem előzi meg Stuttgartot egy másik város, de az tény, hogy a sztereotíp férfi típus biztos megtalálja a maga élvezetét ebben a városban. Ahogy a nem sztereotíp férfi típus is. Meg ahogy a nem férfiak is. Szóval tessék kiprobálni. Jövőre úgyis találkozót szervezünk a Frühlingsfestre...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexulmban.blog.hu/api/trackback/id/tr171117628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gogó 2009.05.12. 23:01:03

Benevezek a Frühlingsfest-re :) Meg az October-re is. Majd megírom a kártyás sztorit, hogy NEM kell bemenni a Jugendherbergé-be. Hátha más is meglátogat.
süti beállítások módosítása