HTML

Alex Ulmban

Friss topikok

  • Gogó: Most folytatódik az alexbudapesten.blog.hu ??? Jó lenne :) (2009.07.28. 22:35) Utolsó vizsga
  • Évva: Váóóó, Alex remélem összejön a munka. És várom a 22-t- remélem mihamarabb találkozunk. (2009.07.20. 22:19) Állásjelentés
  • Gogó: Anya azt hitte, erről már letettél. Nem értette, miért nem ér utol telefonon. Volt egy kis hatássz... (2009.07.11. 17:05) Majd
  • fodorvali: Nagyon jó, érdekes kis írás (ez is)! Engem bővebben érdekelne ez a megjegyzés is: "bizonyos dolgok... (2009.06.18. 12:17) 1. Esszé - Az német emberekrűl
  • Gogó: Mezítláb buszhoz futás :) (2009.05.25. 18:09) Rettegés és sikolyok a Dunán

Linkblog

Uj szobatars, uj ora

2009.03.12. 09:45 Alal

Tegnap este kiderult, hogy a szobatarsamat Amunnak hivjak (echte nemet nevnek tunik, de attol a srac meg nemet), es aprilisban mar koltozik is el Munchenbe, szoval akkor jon majd egy uj szobatars...  habar Amun valoszinuleg sok mindent elvisz, de legalabb az uj gyereket (akinek a neve ugyszinten nem tunt nemetnek, de hat ki tudja) mar helyzeti elonyben fogadom. De a lenyeg az, hogy lehet, hogy le kell adnom majd a rendelest, hogy mit kell hozni nekem... tessek arra keszulni, hogy nagy autoval jottok ki! :)

Amugy sorry az ekezetek hianyaert, de most eppen orakozi szunetben csucsulok, es a nemet billentyuzet ha nem is angol, de azert nem rendelkezik minden betunkkel. Das ist sehr witzig, hogy itt ha azt mondjak, hogy ket tanora, akkor az 2x1,5 orat jelent, nem 2x45 percet. Kellemesen lefarasztja az embert az ilyen... Es ma meg lesz masik is... a tanar egesz erthetoen beszel, de elszoktam mar attol, hogy a tanar minden szavat figyeljem, es egybol probaljam ertelmezni. Ertelmezni a logisztikai modellezes alapjait ugy, hogy kozben a szavakat a sztakibol es a babelfishbol kiszedett infok alapjan probalod ertelmezni... erofeszites.

(Amugy a csaladomon kivul olvassa ezt valaki? :D)

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alexulmban.blog.hu/api/trackback/id/tr75997361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fodorvali 2009.03.12. 14:28:19

Elég mozgalmasnak tűnik az élet Ulmban innen nézve. Már legalább 4 kocsmázást számoltam az elmúlt 7 nap alatt! Langsam :) Küldöm majd a mail fiókhoz is a jelszót, de a másik gépemről. Most az új gépemről írok, de még mindig nem tudom teljes mértékben birtokba venni, bár utánad már Lajos is elvégzett rajta egy sor beállítást... Semmit nem találok, minden máshol van. Itthon egyébként szépen süt a nap, kb. 10 fok van, jó kinézni az ablakon. Sétálni is jó lenne... A listát írd. A tervek szerint Glória, Lajos, Zsófi és Martin mennek Ulmba legközelebb. A Figyelőt elrakom, csupa "jó hír" van benne a magyar kilátásokról, a Ft gyengüléséről, stb. Az MDF bedobta a köztudatba újra Bokros nevét (EP listavezetővé tette), így legalább a nagy hangzavarban most már egy értelmes, "politikamentes"szó is elhangzik. Millió puszi, érezd jól és vigyázz magadra. Anya

Gogó 2009.03.12. 21:16:09

Szasz Al bácsi!
Ma hallottam német lányokat a metrón. Irigyellek is, hogy te ezt minden nap hallhatod :)
Ja igen, a gazdasági helyzet miatt mindenki parázik, de 2012-ben úgyis elérjük a fotonövet :-P
Nálunk nem történik semmi, leadtuk az NFI-t, a FS-t ... :) Lala a Széchenyiben van.
Vicces ez a blog, tele van kósza német kifejezésekkel.
Tedd föl az iwiw-re a blogodat, de biztos olvassa más is, nem "csak" a család :)
Viele Liebe Grüsse

Alal 2009.03.13. 09:28:37

mi a tanacs, rakjam at az osszes penzem euroba? Van meg jovo? :)

GabicaG 2009.03.13. 10:06:53

Szia Alibaba!

A válasz az, hogy naná, hogy van :D Mármint jövő.

Egyébként mpedig ősi népi megfigyelés, hogy mindig többen olvasnak egy blogot, mint ahányan kommentelnek. Noch dazu, itt még regisztrálni is kell (ami tudom, hogy összvissz 2 perc, de akkor is akadály lehet a kevésbé elszántak előtt).

Örülök, hogy minden ilyen bulis, mint ahogy leírod! A német miatt meg ne aggódj, úgy fog rád ragadni, hogy észre sem veszed, és már a magyar szavakat kell szótároznod majd:) Addig pedig gazdálkodj a 10 kleine Jagermeister és az ein, zwei, Polizei szókincséből.

Sok puszi, és take care, ööö, hogy mondják ezt németül?!

fodorvali 2009.03.13. 20:17:07

Helló. Remek, hogy már több helyről tudsz internetezni, gyakoribb a levélváltás. Ricsi nemcsak a levelet hozta, hanem az üdvözletét is küldi:) Megértem, hogy bosszant ez az egész ügy, tényleg nem kellemes a vallomástétel, ebben a formában meg különösen nem, de ha ezt megírod, remélhetőleg túlesünk rajta (nekem is be kell vinnem valamikor). Asszem, átváltok emailre. Millió puszi, Anya

Gogó 2009.03.13. 20:17:25

Ha mindenki euróra váltja a pénzét, az nem igazán tesz jót a forintnak. Ez olyan, minthogy ha az emberek pánikolnak, akkor csődbe vihetik a bankot.
De ha mindenki vált, csak te nem, akkor persze te szívsz. De mivel te most euróból élsz, neked euróban kellene tartani. Szóval ne is foglalkozz velünk, akik még tartják a forintot :))
Akkor húsvétkor megyünk, mert:
"Ein kleiner Jägermeister war nicht gern allein
'Drum lud er sich zum Osterfest neun neue Meister ein..."

Gogó 2009.03.13. 20:20:52

A Jin és Jang-hoz nemtudok kommentet írni, így csak annyi, hogy "Mensch ärger dich nicht!"
Tényleg jó a 10 kicsi jäger :))

Arpadhockey 2009.03.14. 12:22:03

SziAlex!
A sörökkel meg csak vigyázz! Ha nem csak a hétvégéken gurítasz le egy-egy korival, szép lassan pocit fogsz ereszteni. Jobb megelőzni (:-)
És csak vigyázz magadra!
Itthon megjött a tavasz. Remélem, már el kell húznod a függönyt, oly nagyon be akar sütni a szobádba a napocska.
Szia-szia, és klassz hétvégét!
süti beállítások módosítása